Սնունդը և առողջությունը
Ինչու՞ դարչինը ներառել սննդակարգում. 168.am
Դարչինը բավականին տարածված համեմունք է, որը ունի նաև բուժիչ հատկություններ։ Այն օգտագործվում է ըմպելիքներին ու մթերքին համ ու բույր հաղորդելու, ինչպես նաև բուժիչ միջոցներ պատրաստելու համար։
Դարչինը մեծ քանակով նուտրիետներ է պարունակում, որոնք հարկավոր են օրգանիզմին և օգնում են առողջության հետ կապված մի շարք խնդիրների դեպքում։ Այն հակաբակտերիալ և հակաբորբոքային հատկություններ ունի։ Steptohealth.ru-ն ներկայացրել է դարչին օգտագործելու 8 պատճառ։
Լավացնում է նյութափոխանակությունը։ Դարչինը հակաբորբոքային հատկություն ունի, լավացնում է նյութափոխանակությունը, թեթևացնում է սնունդը չմարսելու հետևանքով առաջացող ցավը, մեծ քանակով գազերի առաջացումը։
Դարչինը նաև բջջանյութ և կալցիում է պարունակում, ինչի շնորհիվ օգնում է կարգավորել աղիների աշխատանքը, օրգանիզմից դուրս բերել աղերը և կենսագործունեության այլ արգասիքներ։
Պաշտպանում է սիրտն ու անոթները։ Դարչինի պարբերական և խելամիտ քանակով օգտագործումը բարենպաստ ազդեցություն է ունենում սրտի և անոթների վրա։ Այս համեմունքը հարուստ է ճարպաթթուներով և հակաօքսիդանտներով, որոնք օգնում են նվազեցնել արյան մեջ խոլեսթերինի մակարդակը և կանխարգելել զարկերակային ճնշման բարձրացումը։ Հակաբորբոքային նյութերը մասնակցում են հյուսվածքների վերականգնմանը:
Օգնում է ազատվել ավելորդ քաշից։ Դարչինը խթանում է նյութափոխանակությունը և ակտիվացնում ճարպերի այրումը։ Դարչինի թուրմը նպաստում է արյան դետոքսիկացիային և լավացնում ածխաջրերն ու շաքարը որպես էներգիայի աղբյուր օգտագործելու օրգանիզմի կարողությունը։ Դարչինը բջջանյութ է պարունակում, որը հագեցնող հատկություն ունի։ Սա թույլ է տալիս խուսափել ավելորդ քանակով ուտելուց։
Կանխարգելում է դիաբետը և օգնում դրա դեմ պայքարում։ Դարչինը նյութեր է պարունակում, որոնք խթանում են ինսուլինի ռեցեպտորները։ Դրա շնորհիվ ռեցեպտորներն աշխատում են օպտիմալ ռեժիմով, և շաքարը չի կուտակվում արյան մեջ։ Արդյունքում՝ դարչինն օգնում է կանխարգելել դիաբետը։ Իսկ եթե հիվանդությունն արդեն սկսվել է, այն օգնում է վերահսկել արյան մեջ շաքարի մակարդակը։
Լավացնում է շնչառական համակարգի վիճակը։ Դարչինը հակաբակտերիալ և հակաբորբոքային հատկություններ ունի, ինչի արդյունքում օգնում է շնչառական համակարգը պաշտպանել անտիգեններից, որոնք հիվանդությունների պատճառ են դառնում։ Դարչինով տաք թեյն օգնում է հարբուխի և հազի դեպքում։ Մեծ քանակով հակաօքսիդանտների պարունակության շնորհիվ դարչինն օգնում է մաքրել շնչուղիները և չեզոքացնում ազատ ռադիկալների ազդեցությունը։
Խթանում է ուղեղի աշխատանքը։ Հետազոտության արդյունքները ցույց են տվել, որ դարչինի խելամիտ քանակով օգտագործումը խթանում է ուղեղի աշխատանքը, կանխարգելում դրա վաղաժամ ծերացումը։ Լավացնում է հիշողությունն ու ուշադրությունը, տեղեկատվությունն ընկալելու արագությունը։
Թեթևացնում է դաշտանի ընթացքում առաջացող ցավերը։ Կանանց, ովքեր դաշտանի ընթացքում ուժեղ ցավեր են ունենում, կարող է օգնել դարչինը։ Այն նպաստում է լարված մկանների թուլանալուն և թեթևացնում է ցավը։ Դարչինի հատկություններն օգնում են պայքարել հեղուկի կուտակման դեմ, թեթևացնել բորբոքումը, որը հաճախ նկատվում է այս շրջանում։
Օգնում է վերացնել է բերանի տհաճ հոտը: Դարչինը կօգնի ազատվել բերանի տհաճ հոտից։ Հակաբակտերիալ հատկությունների շնորհիվ այն մաքրում է բերանի խոռոչը՝ նպաստելով բակտերիալ և սնկային վարակների կանխարգելմանը։ Բացի այդ՝ դարչինն օգնում է մաքրել լյարդը, ինչի շնորհիվ օրգանիզմն ազատվում է տոքսիններից ու կենսագործունեության արգասիքներից։
Կարդացեք նաև
Մարդիկ հաճախ պարզապես մոռանում են ջուր խմել, հատկապես դա բնորոշ է տարեցներին և երեխաներին: Սակայն ցանկացած տարիքում անհրաժեշտ է հիշել ջրի լրացուցիչ ծախսի մասին...
Մրգերը և հատապտուղները պարունակում են առողջության համար շատ կարևոր վիտամիններ, միկրոէլեմենտներ, բջջանք: Շաքար պարունակող որոշ մրգեր կարգավորում են արյան ճնշումը...
Ուտելու հոգեբանությունը կիրառական հոգեբանություն է, որն օգտագործվում է` հասկանալու մարդու սննդի ընտրության և ուտելու վարքագիծը...
Եթե Դուք ունեք սննդային ալերգիա, Ձեր իմուն համակարգը գերզգայուն է տվյալ սննդի նկատմամբ: Դրա պատճառը իմունոգլոբուլին E-ն է (IgE), որը բարձր քանակով հանդիպում է ալերգիա ունեցող մարդկանց մոտ...
Դժվարամարս կամ ոչ համատեղելի մթերքը չարաշահելու արդյունքում տոնական օրերին հաճախ արձանագրվում են սննդային թունավորումներ և մարսողական համակարգի տարբեր բնույթի խանգարումներ: Նմանատիպ խնդիրներից խուսափելու համար մասնագետները...
Միզապարկի քարերի առկայության ժամանակ սնունդը պետք է լինի հավասարակշռված, հարուստ վիտամիններով և հանքային աղերով, ուղղված նյութափոխանակության խանգարման կարգավորմանը...
Գինու օգտակար հատկությունները գաղտնիք չեն մարդկանց արդեն դարեր ի վեր: Սակայն, որպեսզի այն իրապես նպաստի առողջության պահպանմանը, անհրաժեշտ է ինքնագիտակցում և չափավորության զգացողություն...
Օրգանիզմի համար մեծ է ջրի դերը: Մարդն ավելի հեշտ դիմանում է քաղցին (մոտավորապես 30-45 օր), քան ջրի պակասին: Առանց ջրի օրգանիզմը չի կարող գոյատևել անգամ 5 օր, քանի որ ջուրը կյանքի հիմքն է և կազմում է օրգանիզմի 2/3-ը...
Քովիդ վարակը հաղթահարելու համար անհրաժեշտ է բարձրացնել օրգանիզմի դիմադրողականությունը: Դրան նպաստում է առողջ սնունդը: Բացի այդ, կան որոշ մթերքներ, որոնք ավելի` քան մյուսները, դրական ազդեցություն են ունենում...
Հղիների սննդի հետ բազում միֆեր են կապված: Երբեմն դրանք տարօրինակ արգելքներ են՝ կծու, սնկով կերակուրներ, մթերքների որոշակի գույներ և այլն...
Գիտնականներն ապացուցել են, որ շաքարը նպաստում է վաղաժամ ծերացմանը: Պրոֆեսոր Դեվիդ Հաննը համեմատել է շաքար շատ և քիչ օգտագործող մարդկանց դիմագծերը և սենսացիոն եզրակացության եկել: Գիտնականը նկատել է, որ նույն տարիքի...
Հավանաբար, շատերն են լսել առանձնացված սնուցման մասին, սակայն ըստ անվանման, այնքան էլ պարզ չէ, թե ի՞նչը` ինչի՞ց պետք է առանձնացնել, իսկ կարևորը՝ ինչո՞ւ: Առանձին սնուցման փիլիսոփայությունն այն է...
Ուտելը մարդու կյանքի կարևոր բաղադրիչներից է։ Պարզվում է, որ ոչ միայն սնննդի տեսակը, այլև այն ընդունելու ժամանակը ունի տարբեր ազդեցություններ մարդու ուղեղի վրա: Ապացուցված է, որ ուտելու անկանոն ժամերը նպաստում են...
Ամանորի սեղանն օրգանիզմի համար ծանր փորձություն է՝ սեղանին բազմաթիվ խոհարարական գլուխգործոցներ են հայտնվում, որոնց գայթակղությանը դիմանալը պարզապես անհնար է։ Սակայն բժիշկները խորհուրդ չեն տալիս...
ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ՀՈԴՎԱԾՆԵՐԸ
- Ժողովրդական դեղամիջոցներ
- Հղիություն. 4-րդ ամիս
- Հղիություն. 7-րդ ամիս
- Կոճապղպեղ նույնն է՝ իմբիր, Ginger եւ Zingiber Officinale
- «Արագիլ» հիմնադրամը ստեղծված է՝ օգնելու անպտղությամբ տառապող զույգերին. Կարինե Թոխունց
- Հղիություն. 6-րդ ամիս
- Հղիություն. 2-րդ ամիս
- 4-7 ամսական երեխաների սնուցումը
- Ամուսնական առաջին գիշերը
- Ընկերության մասին
- Ինչպես ազատվել անցանկալի մազերից
- Խնձորը` պզուկների դեմ. ազատվիր նրանցից 1 գիշերվա ընթացքում
- Պարզվում է ապագա երեխայի սեռը կախված է մայրիկի սնունդից
- Դդում
- Հիվանդություն, որը փոխում է մեր կյանքը` կրծագեղձի քաղցկեղ
- Կոճապղպեղ՝ նիհարելու համար (կոճապղպեղի թեյ)
- Սեռական գրգռում
- Արգանդի միոմա. նախանշանները, պատճառներն ու բուժումը
- Երիցուկ դեղատնային - Ромашка аптечная - Matricaria chamomilla L.
- Չիչխանի օգտակար հատկությունները
- Հղիություն. 1-ին ամիս
- Քարավուզ (նույն ինքը՝ նեխուր)
- Ինչպես ազատվել բերանի վատ հոտից`պարզ միջոց
- Դիմակներ` մազերի համար
- Կրծքի ցավե՞ր ունեք. ինչ անել
- Ընդհանուր տեղեկություններ մարմնի համակարգերի մասին
- Հեշտոցային արտադրության պատճառները. մասնագետի անդրադարձը
- Բերանի խոռոչի լորձաթաղանթի ախտահարումը սովորական բշտախտի ժամանակ (սկիզբը` նախորդ համարում)
- Ընտրություն ըստ հորոսկոպի
- Հիվանդություն, որի համար պետք չէ ամաչել (թութք)
- Հղիությունը և նախապատրաստվելը դրան
- Խոսենք այդ մասին. ձեռնաշարժություն
- Երբ գլխացավն ախտանիշ է: Հանճարեղ և օժտված մարդկանց հիվանդություն
- Լեղաքարային հիվանդություն. բուժման մեթոդները
- Սեռական թուլության առաջին նախանշանները. news.am
- Ուլտրաձայնային դոպլերոգրաֆիա (երկակի (դուպլեքս) անոթների)
- Էկզեմայի տեսակները և բուժումը
- ՈւՆԱԲԻ: Արևելյան բժշկության գաղտնիքները
- Իրիդիոսքրինինգ
- Գամմա-դանակը նշտարի փոխարեն